the streets of....Ubud (Bali)
Nog even een berichtje vanuit het mooie Ubud voordat wij morgen op het vliegtuig stappen naar Banjarmasin (Kalimantan). Wat trouwens opvalt is dat de meeste Indonesieers hier niet weten waar Banjarmasin ligt, wij moeten ze erbij vertellen dat dit op Kalimantan is: waar men geboren wordt, leeft men.
Dank voor alle leuke reacties. Nou ja, die roddel van Jolanthe en Jan vindt Wen wat minder want die twee passen namelijk zo leuk bij elkaar! En ze is toch zwanger van hem??!
En wat betreft Ton V. en zijn verzuim bij de verhuizing... was dat geen vooropgezet plan? Dan kun je toch beter op vakantie zijn

Hopelijk lopen de examens van mijn nichtjes&neefje voorspoedig, maar de familie kennende, loopt dat wel los en kunnen we ons opmaken voor leuke examenfeesten

Wisten jullie dat ze hier een stukje van de eerstelijnsgezondheidszorg bij de huisarts hebben weggehaald? Want voor de antibioticakuur die wij in NL via de arts hebben verkregen heb je hier geen recept nodig, dit kun je hier op straat gewoon bij de zogenaamde Apotek kopen. Gister hebben we een kuurtje gekocht waaraan Aad vandaag toch is begonnen (gezien nog niet verdwenen klachten), vandaag dus maar een tweede (reserve) kuur bijgehaald. Waarschijnlijk zijn er vandaag minder mensen ziek dan gister want hetzelfde kuurtje wat gister €3,- kostte, kostte vandaag nog maar €2,50!
Daarnaast hebben we vanmorgen de 'Ubud market' bezocht, een wirwar van kraamjes, geluiden, geuren en kleuren. Een doolhof van gangetjes en twee verdiepingen (soort Indonesische koopgoot). Allerlei goederen zijn hier te koop. Wen heeft een sarong gekocht en Aad heeft een orginele Breitling gekocht. Ondanks onze ijzersterke onderhandelingstechnieken zullen we de plaatselijke bevolking een goede dag hebben bezorgd.
Daarna hebben we ons heerlijk laten masseren, een full body massage (volgens Balineese traditie), naast elkaar liggend, met uitzicht over de rijstvelden, werden we door twee kleine Indonesische dames flink losgekneed.
Nu kon een wandeling door de 'Sanctuary Monkey Forest' niet meer mislukken. Mooie omgeving, heel veel brutale grijze makaken en veel Japanse toeristen. Maar leuk om te zien.
En om de dag mooi af te sluiten, zijn we naar een dansshow geweest. Aad is hier helemaal lyrisch over.... en was blij dat Wen hem van te voren verteld had waar het uitgebeelde verhaal over ging. Nog meer cultuur wat Aad op zijn lijstje kan bijschrijven. Aad heeft Wen voorgesteld om deze reis ook nog een Indonesische sportwedstrijd te gaan bekijken (bij voorkeur voetbal) om ook dat stukje cultuur mee te pakken.
Al met al: we zijn er klaar voor om door te reizen naar een ander eiland.
Oja... jullie zullen nog even moeten wachten op de foto's (en we hebben genoeg leuke/mooie!) want we komen er net achter dat we weer een PC (internetcafe) hebben zonder USB aansluiting.... Volgende keer letten we nog beter op (ook al hebben we ook vakantie)

Geweldig toch dat cultuursnuiven.
Ik heb me trouwens laten vertellen dat een Indonesische sport (lees voetbal) wedstrijd ongeveer het niveau heeft van BVC. Dat wordt dus een situatie waarbij sprake is van het mengen der culturen.
Voor wat betreft die kuurtjes. Die prijsverschillen dat weet je, dat is nu echt de Aziatische cultuur. Wanneer heb ik meer geld nodig en wanneer minder. Geweldig toch.
Geniet ervan.
Het klinkt allemaal erg goed. Grote cultuurverschillen, mooie dingen meemaken... da's weer eens iets anders dan hoorcollege en vergaderingen op de maandagochtend!
Kijk eens of er camera's te koop zijn.... De camera die mij interesseerd is de D700 van Nikon.... En die Breitling heeft ook mijn interesse! Ik ben benieuwd wa het waard is maar verwacht veel fake spul....
Groeten en veel plezier de komende dagen... Wij zijn natuurlijk wel benieuwd naar de fotos.... Hoe zit het in de hotels? Kennen de daar wireless LAN?
He Aad en Wen,
Wat een goede verhalen allemaal, op de ontgiftingskuur na dan(al wordt je daar niet slechter van zie Patty B ;-)
En dat je je reiszak op je rug hebt gebruikt Aad, de wonderen zijn de wereld nog niet uit......volgende keer toch een Nomad rugzak?
Geniet nog maar lekker en hoop dat jullie nog fantastische dingen zullen zien, lief bruidspaar! x Judith
wat een indrukken doen jullie op ,wat een heel andere wereld he?prachtig toch om dat allemaal te mogen beleven geniet er maar van,en het is heel fijn dat wij van jullie avonturen mee mogen genieten.Maar Arjan we hopen wel dat jij ook gauw weer helemaal de oude bent.dikke knuffels vanaf de alk.
Het klinkt allemaal super, zijn dan ook erg benieuwd naar de foto's! Aad; veel beterschap, zodat je snel weer volop kan genieten van alles.
Darten was trouwens snel afgelopen, eerste pot al verloren. Tot grote teleurstelling van JP..;)
Geniet ervan!!!
PS. Studie is behaald.