Waterstraat in Chiang Mai

Vanuit onze B&B in Chiang Mai een nieuw bericht, nu met gratis internet op de kamer waardoor we in elk geval het verhaal af kunnen maken (en aad in alle rust kan bijlezen over de eerste 3 punten van NEC). Of..... de stroom moet uitvallen zoals net even is gebeurd want:

Het regent (en onweert) hier nu al ruim 2 uur zo hard dat straten letterlijk zijn overstroomd en auto's tot aan hun bodemplaat onder water staan. En laat het nou net zo zijn dat wij nog door die regen moesten... (zo'n 200m teruglopen van het avondeten)en daar helpt ons kleine parapluutje dus ook echt niet tegen. Zeker niet als je tot over je enkels door het warme regenwater moet rennen. Naast die regen was het ook errug jammer dat we op cockroach-alley door de plassen moesten: de kakkerlakken liepen overal waarvan 1 over de voet van Wen (die daarop begon te springen en te gillen) en niet meer stil heeft gestaan tot 'thuis'.Aad kreeg ook een hartverzakking, maar niet van de kakkerlakken... maar vanhet gegil vanWen. Tot op het bot doorweekt, Wen met een afzakkkende rok door het gewicht van het water (die ene thai die we tegen kwamen heeft een mooi uitzicht gehad), kwamen we lachend bij onze B&B aan (en toen een douche).

Maar hoe zijn we hier beland....

We hebben onze laatste dag in Bangkok (dinsdag) gebruikt om de megatoerist uit te hangen en het Grand Palace te bezoeken. Iets wat er eigenlijk gewoon bij hoort. Het was mooi maar doordat het bloedverziekend heet was (schaduw ongeveer 36C) hebben we het niet langer dan nodig laten duren. De airco van de taxi die ons naar een mall brachtwas dan ook erg welkom. Want hadik al verteld dat we er volledig bedekt moesten rondlopen:Aadin lange broek, Wen in vestje en lange rok... Aansluitend naar de mall omdat we ff genoeg hadden van de hitte en we nog wilde lunchen en ontdekken wat er te shoppen valt. Uiteindelijk met een mooie breitling (bijna echt) en twee Ed Hardy shirtjes (ook bijna echt), de taxi gedeeld met twee NL (want je zult maar2,50 moeten betalen voor de rit naar het hotel) weer aangekomen bij het hotel. En zoals alle avonden in Bangkok: weer afgesloten met lekkere biertjes en cocktails.

Vandaag met de dagtrein naar Chiang Mai afgereist. De rit in de trein zou 12 uur duren maar omdat er een ongeluk was gebeurd op het laatste stuk, moesten we verder met de bus. Dat was goed geregeld: vanuit de trein direct de bus in en zelf 3 kwartier eerder in CM dan gepland, daar kan de NS een puntje aan zuigen. Maar toch een kritische noot: we wisten niet dat je in een trein zo kon schudden en stuiteren zonder dat deze ontspoort! Dan is de NS echt geruisloos en ultra-stabiel.

Onze plannen voor de aankomende dagen: morgen beetje rondkijken waar we beland zijn, uitzoeken wat we hier nog willen gaan doen/zien. Waarschijnlijk gaan we ook hier een fietstocht maken want dat is ons erg goed bevallen. Vrijdag gaan we een dagje 'meehelpen' in het olifanten reservaat. We hebben in Bangkok geprobeerd een Muay Thai wedstrijd te bezoeken maar omdat het net die dag een belangrijke match was, waren de kaartjes 50 euro per persoon... vonden we toch net iets te veel. We gaan later nog wel ergens een poging doen om zoiets een keer mee te maken. We hopen ons in CM te kunnen laten masseren door Thaise vrouwen die hier in de eindfase van hun detentie zitten: masseren in het kader van hun resoprogramma, daar werken wij graag aan mee.

Mochten Teun en Susan (waarmee we gefietst hebben in Bangkok) dit lezen: laat even weten hoe Kanchanaburi is want wij twijfelen nog om hier naar toe te gaan. We hebben gehoord dat 5 jaar geleden er enkele toeristen waren op 'de brug' en dat je er nu met 300 tegelijk staat... dat vinden we eigenlijk een stuk minder leuk. Dan kunnen we misschien langer in CM blijven...

MoClé

Haha, kakkerlakjes vallen toch best mee? ;) smerige smerige nare beesten blijven het!

Hopelijk is de regen snel over en kunnen jullie morgen gewoon weer lekker droog op pad!

Geniet ervan, wij lijden aan de after-vakantie-blues :( That sucks!

gertjan

schrijf ik een reactie kijk tussendoor naar de foto's en dan is mijn verhaal ineens weg en zie ik hart van nederland ook weer niet.
ik had als alles gelukt was nog even langs willen komen maar je moeder heeft de verkeerde staatsloten gekocht, dus deze verrassing moeten we maar even uitstellen.
Hoe is de temperatuur bij jullie, en hebben jullie buiten de kakkerlakken geen last van andere insekten?leuk om jullie zo te volgen te midden van de moesson.
hier regent het ook vaak maar dan iets minder heftig en het gras is weer groen.
vanavond zijn we uit wezen eten bij de griek want ik heb nu nog even vakantie.veel plezier bij de oliefanten en laat jullie maar lekker verwennen. en stuur die lui op de brug dan even weg, gewoon zeggen dat je erdoor moet en stuur aad maar vooruit
groetjes gertjan ellen brechtje en femke

Marjo

Ja dat schudden in die trein herkennen wij wel. En ook wij raakte toen betrokken bij een ongeluk, waardoor we met de bus verder moesten. Toeval??!!
Wat Kanchanaburi betreft, wij vonden het wel de moeite waard en 300 mensen op de brug?? Toeval denk ik. Er is een museum bij o.a. over de aanleg van de Burma spoorlijn en een grote begraafplaats waar veel nederlanders liggen, die gesneuveld zijn tijdens aanleg van de spoorlijn. Geniet maar van de thaise masages, want die zijn heerlijk.

Ik kijk al weer uit naar jullie volgende avonturen.